fbpx
Ситуація на Південному Сході України

РФ продовжує обстрілювати територію України з «Граду»

  Державна прикордонна служба України отримала докази порушення державного кордону поблизу українського населеного пункту Амвросіївка реактивними системами залпового вогню БМ- 21 "Град" Збройних Сил Російської Федерації та обстрілу ними позицій українських силовиків. Про це УНН повідомили в прес-службі ДПСУ.

16 липня було встановлено, що колона військової техніки у складі 5 реактивних систем залпового вогню БМ- 21 "Град" і 2 БТРа незаконно перетнули державний кордон України в напрямку населених пунктів Різдвяний ( РФ) – Кошарне (Україна) і, заглибившись на відстань близько 60 метрів, здійснила залп в напрямку розташування підрозділів Збройних Сил України.

У ході обстеження лінії державного кордону було виявлено місце перетину з чіткими відбитками шин військової техніки Російської Федерації. Також на позиціях, звідки вівся вогонь, були знайдені залишки від реактивних снарядів і сліди обпаленої землі.

В цей же час зафіксовано спробу знищення російською стороною ознак порушення кордону за допомогою сільськогосподарської техніки.

За матеріалами: УНН

Читайте також: