Балога назвав дії ЄС щодо українсько-російського конфлікту «дипломатичним шпагатом»

 Як повідомив народний депутат України Віктор Балога, у нього не було жодних ілюзій щодо позиції Європи щодо українсько-російського конфлікту. За його словами, рішення, прийняте Євросоюзом на саміті 16 липня – це своєрідний «дипломатичний шпагат»: рішення про санкції нібито є, але самих санкцій немає. Лідери ЄС нібито з Україною і всім цивілізованим світом, але в той же час і не проти Росії.

«Це такі собі "санкції Шредінгера"», – сказав політик.

За його словами, фактично Путіну дали час до серпня, протягом якого він може продовжувати перекидати техніку в Україні і зміцнювати свої позиції на Донбасі.

Однак, як зазначив Віктор Балога, ситуацію більш – менш вирівняла позиція США.

Related Post

«Той комплекс заходів, який вони пропонують, – це реальна допомога Україні. Американські санкції, звичайно, не зруйнують режим Путіна вже сьогодні, або завтра. Але вони, принаймні, зрівняють наші шанси і закладуть початок економічного краху Російської Федерації», – підкреслив він.

При цьому Віктор Балога звернув увагу на те, що вводячи санкції проти Росії, США несуть такі ж фінансові ризики, як і країни Європи.

«На території Росії працює чимало американських компаній, у тому числі й такі гіганти, залежні від нафтогазових ресурсів, як Chevron. Але, очевидно, за океаном краще розуміють, з ким доводиться мати справу, ніж ті, хто живе з Путіним мало не по сусідству», – підсумував депутат.

Leave a Comment