США готують нові санкції для Росії – Байден

Віце-президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден запевнив президента України Петра Порошенка в тому, що офіційний Вашингтон підтримує колег з Києва. Про це повідомляє прес-служба президента України.

Під час телефонної розмови Джо Байден сказав президенту України, що американська сторона налаштована і в майбутньому активно підтримувати суверенітет і територіальну цілісність української держави. Крім того, Білий дім також буде наполегливо діяти для формування солідарної позиції з колегами з Євросоюзу.

Як пояснив Порошенко, в минулих переговорах з лідерами 10 країн ЄС він отримав запевнення у підтримці та повному розумінні кроків, які він робить.

Related Post

«Зараз у нас народжується нова країна і нова армія. Україна бореться за демократію, свободу і солідарність. Сьогодні підтримка надійних друзів для нашої держави є справжньою цінністю», – сказав Петро Порошенко.

Джо Байден розповів, що на тлі ескалації конфлікту на Донбасі офіційний Вашингтон зі своїми союзниками в ЄС працює над новими санкціями для Росії. Американський політик зазначив, що раніше США і держави Євросоюзу обговорили підтримку терористів на Донбасі з боку російського уряду.

Варто відзначити, що питання нових санкцій проти Російської Федерації планується підняти на сьогоднішньому саміті ЄС. Стало відомо, що в ЄС обговорюють заборону на в’їзд до ЄС і заморожування рахунків багатьох російських функціонерів і політиків. Незважаючи на це, питання економічних санкцій ЄС не будуть виносити на порядок дня.

Раніше Байден сказав, що США готові активізувати міжнародні зусилля для пошуку шляхів мирного врегулювання ситуації в Україні. Також політик висловив співчуття українській стороні через численні втрати у результаті обстрілу з систем залпового вогню «Град».

Leave a Comment