fbpx
Політика

Санкції щодо РФ слід посилювати – Карл-Георг Вельман

  Росія не зробила заходів з деескалації збройного конфлікту на сході України, тому слід вводити третій пакет санкцій щодо неї, заявив член комітету з міжнародних справ Бундестагу Карл – Георг Вельман.

"Я думаю, що санкції будуть неминучими, оскільки, як нам відомо, Росія поставляє на схід України військове спорядження – танки, важке озброєння. І немає ніяких ознак того, що Росія піде на деескалацію. Тому ЄС по можливості повинен швидко вводити третій рівень санкцій", – сказав К.- Г.Вельман в інтерв’ю агентству "Інтерфакс- Україна".

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За його словами, Україна, яка підписала Угоду про асоціацію з ЄС, потребує політичної і економічної стабілізації. "Проти Росії повинні бути вжиті заходи", – підкреслив К.- Г.Вельман.

При цьому депутат висловив упевненість, що Німеччина також підтримає жорсткі дії щодо Москви. "Позиція Німеччини полягає в тому, що конфлікт треба вирішувати, ми намагаємося разом з усіма, в тому числі разом з Польщею, умовити Росію змінити свою позицію, але якщо цього не відбудеться, то тоді будуть санкції – федеральний уряд спершу дуже чітко на це вказував", – сказав він.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Як відомо, 16 липня лідери Євросоюзу обговорять українське питання і можуть схвалити нові санкції проти Росії. Під час попередньої зустрічі 28 червня лідери ЄС попередили Росію про новий раунд санкцій, які будуть введені в разі, якщо бойовики не вживуть зусиль щодо деескалації кризи на сході України.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: