fbpx
Політика

У Росії кажуть, що заручилися підтримкою дев’яти країн Євросоюзу

Уже дев’ять країн Європейського союзу готові блокувати спроби ввести проти Російської Федерації новий пакет економічних санкцій. Очікується, що посилити санкції проти РФ можуть вже на завтрашньому саміті ЄС. Про підтримку низки країн ЄС повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на дипломатичне джерело в постійному представництві при Євросоюзі однієї із західноєвропейських держав.

«Франція, Німеччина, Австрія, Люксембург, Болгарія, Кіпр, Словенія, Греція, а також головуюча в Європейському Італія не бачать в нинішніх умовах підстав для введення секторальних торгово-економічних санкцій щодо Російської Федерації», – заявляє джерело.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

За наявними даними, зазначені країни будуть виступати на саміті ЄС проти посилення санкцій. Джерело запевнило, що таким чином і виглядає ситуація в Комітеті Євросоюзу на рівні постійних представників.

«Зазвичай така ситуація вельми точно відображає розстановку сил напередодні саміту Європейського співтовариства», – підкреслило джерело.

Дипломат нагадав, що рішення про введення будь-яких обмежувальних заходів торгово-економічного характеру щодо Російської Федерації може бути прийнято лише одноголосно. Таким чином, на саміті підтримати Україну повинні всі 28 країн ЄС. Виходить, що у будь-який з країн Європейського співтовариства є право вето щодо «російського питання».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Варто відзначити, що президент України заручився підтримкою Іспанії, Польщі та Литви. У своїй підтримці Порошенко запевнили президент Литви, а також прем’єр-міністри Польщі та Іспанії.

Раніше президент Литви сказала, що нові санкції щодо РФ залежатимуть від подальшого розвитку ситуації в Україні.

Нагадаємо, що в рамках завтрашнього Ради ЄС планується обговорити дії Європейського союзу щодо підтримки України.

Читайте також: