fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України залишається напруженою – ОБСЄ

  Ситуація в Донецьку і Луганську продовжує залишатися нестабільною. Про це йдеться у звіті спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, передає УНН.

"У південній частині Луганської області та центральній частині Донецької області ситуація залишається нестабільною. Були повідомлення про переміщення значної кількості військової техніки через російсько-український кордон… Зараз місія не в змозі перевірити цю інформацію, але ретельно вивчатиме цей факт", – йдеться у звіті організації.

Крім того, в ОБСЄ повідомляють про напружену ситуацію в самому Донецьку і бойові дії в передмісті.

"Ситуація в місті Донецьку залишається напруженою. За повідомленнями ЗМІ, в передмісті Мар’їнка велися бойові дії, із залученням важкої артилерії. Звучали сирени повітряної тривоги, були відкриті бомбосховища, рух громадського транспорту було обмежено", – відзначають експерти місії.

У той же час, експерти моніторингової місії ОБСЄ відзначили нормалізацію ситуації в Краматорську після звільнення від бойовиків.

"У Краматорську панували спокійні настрої. Лише в центрі міста трохи пошкоджено будинки через бойові дії. Відновлено електро- та газопостачання, воду влада привезла в цистернах. Рух транспорту в основному було відновлено, тільки залізничний вокзал закритий. Дороги від блокпостів розчистили місцеві жителі. Лікарня працює без перебоїв", – йдеться у звіті.

За матеріалами: УНН

Читайте також: