fbpx
Політика

РФ не зважиться на відкриту агресію проти України – Михайло Куцин

  Незважаючи на те, що Росія зосередила на східному та північному кордонах з Україною десятки тисяч своїх військовослужбовців, вона не зважиться на відкриту агресію проти України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції заявив екс- начальник Генерального штабу Збройних сил України Михайло Куцин.

"Угруповання Збройних сил Росії від півночі до півдня налічує: в Криму понад 22 тисяч людей, там створюється армія, і близько 20 тисяч розташовані уздовж кордону від Чернігівської області до Новоазовська на півдні. На кордоні з Донецькою і Луганською областями зосереджено до 10 батальйонів тактичних груп", – сказав Куцин.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Він висловив думку, що ці військові угруповання не можуть бути використані для прямої агресії, однак вони можуть виконувати тактичні завдання для проведення "миротворчих" і "гуманітарних" операцій. "Але це не так просто, оскільки у нас вже створені достатньо потужні угруповання, які здатні дати відсіч. Тому я вважаю, що агресії не може бути, але можуть бути тактичні дії, пов’язані з політичними намірами Путіна", – сказав Куцин.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Він пояснив, що під виглядом «миротворчих підрозділів» російські війська можуть спробувати перетнути кордон, щоб взяти під контроль населені пункти, в яких на сьогоднішній день знаходяться терористи.

За матеріалами: УНІАН

Читайте також: