fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Тимчук розповів про спроби вторгнення РФ в східну Україну

  Російські війська з прикордонних районів обстрілюють позиції сил АТО – Д. Тимчук.

Зараз йде активне перекидання найманців і важкого озброєння через держкордон з російської території. А російські Збройні сили здійснюють артилерійські обстріли позицій українських силовиків з прикордонних районів РФ. А також вторгаються на територію України для проведення окремих акцій і операцій. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір"  Дмитро Тимчук, передає УНН.

 "Відмінною рисою нинішньої поставки озброєнь терористам є те, що її істотна частина укомплектована штатними екіпажами та бойовими розрахунками з російських військовослужбовців. Раніше екіпажі укомплектовувалися російськими найманцями, що мали досвід експлуатації подібної техніки і озброєння, але на момент вербування вони були військовослужбовцями запасу ( також частково екіпажі комплектувалися бойовиками з місцевих жителів, що мають необхідні військово-облікові спеціальності). Таким чином, йдеться про повноцінне російське військове вторгнення на Донбас", – зазначив він.

 Д. Тимчук також зазначив, що Російські Збройні сили здійснюють артилерійські обстріли позицій українських силовиків з прикордонних районів РФ. "Вони також вторгаються на територію України для проведення окремих акцій і операцій. Це – також складова російського вторгнення в Україну", – сказав експерт.

 Джерело: УНН

Читайте також: