fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ігор Мосійчук: “Росія спеціально поширює міфи, щоб залякати жителів сходу України”

Влада Російської Федерації спеціально придумували і розповсюджували різні дикі міфи для того, щоб підтримувати напружену ситуацію на сході України. Таку заяву зробив заступник командира батальйону «Азов» Ігор Мосійчук.

«Жителі Луганської і Донецької областей налаштовані проти нас, так як вони бояться «Правого сектору». А сказати вам, чому вони цього бояться? Мені довелося почути в Новоазовську, як один з місцевих жителів спробував висловити свою точку зору в цьому питанні. Як виявилося, місцеві жителі переконані, що в структурі «Правого сектору» є секта, потрапити в яку може тільки той, хто з’їв не менше 2 кілограмів людського м’яса. Тепер вам зрозумілий рівень зазомбованості місцевого населення? Представники так званої «Донецької народної республіки» торгували людьми. Терористи грабували банки, а також відбирали машини в громадян. Місцеве населення все це терпіло, так як боялося «Правого сектору», – прокоментував ситуацію на сході України заступник командира батальйону.

До російських міфів Ігор Мосійчук відніс і інформацію про те, що на боці терористів воюють цілі чеченські підрозділи.

«Те, що говорять про мільйони чеченців, які орудують на сході України – це байки. Так, там дійсно є певний відсоток кавказців. Але, до слова, більша частина з них – осетини і інгуші. Чеченців в Луганській і Донецькій областях зовсім небагато. У нашому регіоні нам вдалося зловити лише одного чеченця. Хоча під Слов’янськом представників цієї республіки було достатньо», – розповів про чеченців Ігор Мосійчук.

На завершення заступник командира батальйону «Азов» відзначив, що всі ці міфи цілеспрямовано запускаються з Російської Федерації для того, щоб жителі сходу України боялися.

Читайте також: