fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Українська сторона не вела вогонь по території РФ, – РНБО

Сили антитерористичної операції не вели вогонь по території Російської Федерації. Таку інформацію під час сьогоднішнього брифінгу оприлюднив Андрій Лисенко, спікер інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України (РНБО). Слова Андрія Лисенка передає агентство «Свобода».

«Однозначно, українські війська не ведуть стрілянину по території Російської Федерації. Ми не стріляли», – заявив Андрій Лисенко.

Варто відзначити, що українські військові говорять про те, що бойовики ведуть вогонь відразу в обидві сторони. Таким чином, бойовики провокують Російську Федерацію на пряму військову агресію щодо України.

Раніше повідомлялося, що бойовики з «Граду» обстріляли передмістя Донецька. Обстріл по передмістю Донецька вівся з боку населеного пункту Новомиколаївка. Представники АТО пояснили, що таким чином бойовики знов намагаються дискредитувати українських військовослужбовців.

Нагадаємо, що відповідно до постанови Верховного головнокомандувача Збройних сил України силовики не застосовують авіацію і артилерію для дій в населених пунктах.

Читайте також: