fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. Бойовики з «Граду» обстріляли передмістя Донецька, – АТО

Бойовики з установок «Град» обстріляли передмістя Донецька. Таку інформацію на своїй сторінці в Facebook оприлюднив Владислав Селезньов, офіційний представник антитерористичної операції (АТО).

«Як повідомлялося раніше, терористи вели хаотичну стрілянину з озброєння РСЗВ БМ- 21 "Град" по населеному пункту Маринівка», – заявив Владислав Селезньов.

За його словами, в результаті обстрілу терористів у Маринівці загинули мирні жителі. Незабаром після цього терористи вирішили направити свою артилерійську установку і на житлові квартали. Цього разу вогонь вівся по району Петрівське, який є передмістям Донецька.

Як стверджує Владислав Селезньов, обстріл по передмістю Донецька вівся з боку населеного пункту Новомиколаївка. За його словами, таким чином бойовики знов намагаються дискредитувати сили АТО.

«Знову ж, схожу тактику ми раніше зустрічали і в Добропіллі. Коли з боку дислокації сил антитерористичної операції робилася спроба обстріляти житлові райони», – підкреслив Владислав Селезньов.

Офіційний представник АТО нагадав, що відповідно до постанови Верховного головнокомандувача Збройних сил України силовики не застосовують авіацію і артилерію для дій в населених пунктах.

Раніше повідомлялося, що в Донецьку стався обрив повітряних ліній. Однак приступити до ліквідації аварії поки неможливо. Зокрема, у донецької влади є побоювання за безпеку співробітників. Незважаючи на це, в Донецьку в повному обсязі відновилося рух муніципального автотранспорту за маршрутом 42 (АС Центр – ДС Трудовська).

Додамо, що минулої ночі в Донецьку було чути постріли і вибухи.

«За інформацією городян були чутні поодинокі вибухи в Калінінському районі, а також з боку селищ Жовтневий і Мар’їнка», – заявили в донецькій мерії.

Читайте також: