fbpx
Політика

«Подвиг Момота – це приклад патріотизму для всієї України», – Порошенко

Президент України Петро Порошенко посмертно присвоїв звання генерал-майора полковнику Ігорю Момоту, заступнику керівника східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Варто відзначити, що глава держави особисто повідомив вдові загиблого військовослужбовця про присвоєння військового звання її чоловікові. Крім того, Петро Порошенко висловив вдові загиблого генерал-майора глибокі співчуття. Президент України пояснив, що в Україні звання генерала має асоціюватися у громадян з поняттям «герой», а не з поняттям «корупція».

«Саме таким і був Ігор Момот. Подвиг Ігоря Момота – це приклад патріотизму, на якому буде вчитися вся наша країна», – заявив Петро Порошенко.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Як зазначив глава держави, ім’ям Ігоря Момота назвуть одну з українських прикордонних застав. У своєму зверненні Петро Порошенко заявив, що загиблий герой є ветераном війни в Афганістані. За словами президента України, Ігор Момот був справжнім бойовим офіцером.

У прес-службі президента України нагадали, що після ускладнення ситуації на кордоні України та Росії полковник Ігор Момот особисто сформував спеціальну мотоманеврувальну групу з навчального центру підготовки молодших спеціалістів Держприкордонслужби України. Дана група виконувала ряд завдань з охорони державного кордону на найбільш уразливих ділянках Донецької і Луганської областей.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Нагадаємо, що 11 липня 2014 року бойовики завдали вогневого удару з установок «Град» по позиціях українського підрозділу «Кордон» (Луганська область). Полковник Ігор Момот загинув в результаті даного обстрілу.

Раніше повідомлялося, що Порошенко не поїде до Бразилії на закриття ЧС з футболу. Президент України сказав, що відмовляється від поїздки на фінал ЧС- 2014 через напружену ситуацію в країні.

Читайте також: