fbpx
Політика

Путін обговорив на Радбезі РФ збільшення кількості біженців з України

Президент Російської Федерації Володимир Путін увечері в четвер, 10 липня, провів оперативну нараду з постійними представниками Ради безпеки РФ. Зокрема, глава держави обговорив з Радою безпеки ситуацію з біженцями з східних регіонів України. Про хід засідання повідомила в п’ятницю прес-служба Кремля.

Стало відомо, що в ході зустрічі чиновники обговорювали поточні питання щодо політичної ситуації в Україні та деякі питання навколо даної ситуації.

«Були порушені питання в контексті триваючого збільшення кількості біженців, які прибувають в Російську Федерацію з території України», – сказано в повідомленні Кремля.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Крім того, російські чиновники обговорювали і ряд питань, пов’язаних з початком «латиноамериканського турне» Володимира Путіна. Варто відзначити, що з 11 до 16 липня президент Російської Федерації відвідає ряд країн Латинської Америки. У Путіна заплановані візити на Кубу, в Аргентину та Бразилію. Додамо, що російський президент планує особисто відвідати фінал чемпіонату світу- 2014 в Бразилії.

В даний момент російська сторона стверджує, що з України йде величезний потік біженців, які змушені залишати свої будинки через антитерористичну операцію на Донбасі. У РНБО України запевнили, що в Кремлі лише маніпулюють даними, видаючи звичайних українських туристів за біженців. Йдеться про громадян, які їдуть в РФ до своїх родичів або з інших особистих питань. Таким чином, в РФ «примусово» записують українців у списки біженців.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Раніше повідомлялося, що Путін, Меркель і Олланд виступили за якнайшвидше припинення АТО на Донбасі. Також глави держав обговорили зростаючу кількість українських біженців на території РФ. Про це сторони заявили під час тристоронньої телефонної розмови, що відбувся 10 липня.

Читайте також: