fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Валерія Лутковська: “На сході України в полоні у терористів залишається близько 200-300 осіб”

У полоні у терористів в зоні проведення антитерористичної операції продовжують перебувати близько 200-300 осіб. Такі цифри на сьогоднішній прес-конференції назвала уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська, слова якої наводить УНІАН.

За словами Валерії Лутковської, прізвища заручників, а також всі докладні деталі переговорів про їх звільнення оголошувати громадськості вона не буде. Оприлюднення таких даних може вплинути на процес переговорів і привести до збільшення вимог з боку бойовиків.

Крім цього, Лутковська заявила, що на сьогоднішній день точно сказати неможливо, скільки саме людей покинули зону проведення антитерористичної операції, так як далеко не всі вимушені переселенці про свій переїзд повідомили державі. Уповноважений Ради наголосила, що перш за все йдеться про тих людей, які самостійно виїхали до родичів, які проживають в інших регіонах України.

Нагадаємо, раніше Валерія Лутковська повідомляла, що спецслужби змогли нарахувати близько 150 заручників терористів на сході України.

Читайте також: