fbpx
Економіка

Промислові підприємства України повинні скоротити споживання газу

Українські промислові підприємства будуть скорочувати споживання газу диференційовано, під контролем обласних державних адміністрацій. Як заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан, обсяг економії газу в промисловості має досягти 30 %. Про це український міністр заявив в ході Всеукраїнського аграрного форуму, що проходив у Києві. Слова Юрія Продана передає кореспондент «Укрінформу».

«Уряд ставить завдання скоротити витрати газу промисловими підприємствами на 30 %. Обласні державні адміністрації будуть розподіляти газ на місцях», – прокоментував ситуацію міністр Юрій Продан. За словами міністра, сільгоспвиробникам потрібно 2,5 мільярдів кубометрів газу, але за квотою їм було виділено на 500 мільйонів кубометрів менше.

Як повідомлялося раніше, для того, щоб у повному обсязі переробити прогнозований урожай буряків (за попередніми підрахунками 14 мільйонів тонн), буде потрібно витратити близько 470 мільйонів кубометрів газу, а елеваторам для сушіння зерна потрібно для роботи 1,5 мільярда кубометрів.

Читайте також: