fbpx
Політика

У МЗС України обіцяють не затягувати ратифікацію Угоди про асоціацію з ЄС

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін прокоментував процес ратифікації Угоди про асоціацію, підписанe з Європейським союзом. Як запевняє глава українського зовнішньополітичного відомства, процес ратифікації Угоди України з Європейським союзом затягувати ніхто не збирається. Слова Павла Клімкіна передає агентство BBC Україна.

«Можливо, я скажу дуже емоційно, але я не для того працював над Угодою про асоціацію з Євросоюзом останні чотири роки, щоб зараз затягувати ратифікацію цього документа. Ніхто не затягуватиме процес ратифікації Угоди з Євросоюзом, я запевняю як міністр», – сказав Павло Клімкін.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Варто відзначити, що саме Павло Клімкін в часи президентства Віктора Януковича курирував у Міністерстві закордонних справ підготовку та парафування тексту Угоди про асоціацію з ЄС.

Як пояснив Павло Клімкін, основна проблема щодо Угоди про асоціацію буде полягати в її імплементації. Глава МЗС України додав, що для імплементації Угоди з ЄС потрібно національний план.

«Головна проблема полягатиме в імплементації угоди, тому що євроінтеграція – це реальні реформи, які необхідні для перспективи майбутнього вступу до Європейського союзу. Для цього нам необхідний національний план», – підкреслив міністр закордонних справ.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Павло Клімкін нагадав, що вже є перший проект національного плану. У даний момент такий план розглядається і в європейських інституціях.

Додамо, що Україна, ЄС і РФ проведуть 11 липня в Брюсселі зустріч щодо торгових відносин. Українську делегацію очолить міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Крім того, раніше Павло Клімкін обговорив зі своїм російським колегою Сергієм Лавровим справу льотчиці Савченко.

Читайте також: