fbpx
Право

Захоплена в полон Надія Савченко вивезена до Росії

 Захоплена сепаратистами льотчиця Надія Савченко знаходиться в СІЗО в Росії – сестра.

 Віра Савченко, молодша сестра захопленої сепаратистами льотчиці Надії Савченко, повідомила сьогодні Радіо Свобода, що Надія перебуває в ув’язненні на території Росії, передає УНН.
 
 Як повідомив Вірі російський адвокат Надії, вона зараз під вартою у слідчому ізоляторі в місті Воронежі. За словами сестри, в Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі двох російських журналістів під час антитерористичної операції в Україні.
 
 Як сказав адвокат, який зв’язався з сестрою, Надія Савченко знаходиться в Росії ще з 23 червня.
 
 Надія Савченко, офіцер – льотчик, брала участь в антитерористичній операції як доброволець і потрапила в полон до сепаратистів біля міста Щастя під Луганськом 18 або 19 червня.
 
 17 червня в селищі Металіст під Луганськом загинули працівники Всеросійської держтелерадіокомпанії Ігор Корнелюк і Антон Волошин. За повідомленнями, вони потрапили в Україну нелегально і працювали серед бойовиків під час їх нападів на українські війська.
 
 За словами українських силовиків, російські журналісти надавали інформаційний супровід одній з терористичних груп. Обидва загинули, потрапивши під обстріл разом з групою бойовиків, що атакували позиції українських силовиків.
 
 Тема останньої публікації Ігоря Корнелюка на сайті російського державного телеканалу "Вести" була такою: "Україна: у селищі Щастя карателі вирізали майже все місцеве населення". 
 
Вже після загибелі кореспондента і заголовок, і сам текст репортажу підмінили на нейтральний.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

 

 Захоплена в полон Надія Савченко вивезена в Росію (відео):

 Джерело: УНН

Читайте також: