fbpx
Політика

Син Наталії Вітренко претендує на пост заступника глави «Нафтогазу»

Радник голови правління компанії «Нафтогаз України» Юрій Вітренко є претендентом на посаду заступника глави правління. Таку інформацію на своїй сторінці в соцмережі Facebook оприлюднила Тетяна Чорновол, урядовий уповноважений по боротьбі з корупцією.

Тетяна Чорновол попросила у всіх інтернет-користувачів «повідомити інформацію про факти «можливої ​​корупційної діяльності Вітренко Юрія (1976 року народження, місто Київ), що претендує на пост заступника глави правління НАК "Нафтогаз України"». Зокрема, Тетяна Чорновол попросила інтернет-користувачів писати «неспростовні факти неприпустимості призначення Юрія Вітренка» в коментарях.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

У повідомленні наголошується, що всі зазначені факти, що суперечать статусу державного службовця, будуть передані на розгляд урядовому уповноваженому з питань боротьби з корупцією Тетяні Чорновол. Крім того, такі факти будуть озвучені під час урядового засідання в ході голосування за цього кандидата на пост заступника глави правління «Нафтогазу».

Як пояснила Чорновол, вона не має права подавати претендентів на різні посади і голосувати за їхні наступні призначення. Незважаючи на це, у Чорновол мається «право дорадчого голосу» під час обговорення кандидатури». Урядовий уповноважений може висловити своє заперечення при наявності доведених фактів корупційної діяльності.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Варто відзначити, що в квітні 2014 син лідера Прогресивної соціалістичної партії України Наталії Вітренко отримав нове призначення – Юрій Вітренко став головним радником глави правління «Нафтогаз України» Андрія Коболева.

Нагадаємо, що Юрій Вітренко співпрацює з компанією «Нафтогаз» з 2002 року.

Раніше повідомлялося, що «Нафтогаз» оголосив конкурс на реверс газу з Угорщини в Україну.

Читайте також: