fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Помер екс-президент Грузії Едуард Шеварднадзе

У Тбілісі на 87-му році життя помер колишній президент Грузії, екс-глава МЗС СРСР Едуард Шеварднадзе. Про це повідомили в прес-службі політика, передає радіостанція «Ехо Москви». Інформацію про смерть політика підтвердили також в МЗС Грузії, зазначивши, що смерть настала в понеділок, 7 липня, о 12 ранку за місцевим часом. Де і коли відбудуться похорони Едуарда Шеварднадзе, поки не повідомляється.

Едуард Шеварнадзе народився в 1928 році в селі Маматов Ланчхутського району Грузії. Вже наприкінці 1940-х років він почав робити кар’єру по комсомольській лінії. У 1951 році закінчив партійну школу ЦК Компартії Грузії. У 1959 році отримав диплом Кутаїського педагогічного інституту за спеціальністю «історія». На початку 1960-х Едуард Шеварднадзе почав успішно робити партійну кар’єру. Він пройшов шлях від комсомольського функціонера до поста першого секретаря ЦК Компартії Грузії.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Одного разу Едуард Шеварднадзе своїми заявами про необхідність боротися з корупцією і тіньовою економікою звернув на себе увагу давнього партійного знайомого Михайла Горбачова. Той, будучи президентом, запросив Едуарда Шеварднадзе до Москви і запропонував очолити МЗС СРСР. В історію СРСР Едуард Шеварднадзе увійшов як політик, який зумів нормалізувати відносини з США, врегулювати військовий конфлікт в Афганістані. Крім того, Едуард Шеварднадзе уклав цілий ряд угод про скорочення ядерної зброї.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Наприкінці 1990 року з трибуни з’їзду народних депутатів Едуард Шеварднадзе несподівано заявив про настання диктатури і пішов у відставку.

Читайте також: