fbpx
Ситуація на Південному Сході України

На Херсонщині затримали терориста на прізвисько «Сосна»

У Херсонській області затриманий подільник "Стрілка" – СБУ.

 Сьогодні Департаментом контррозвідки спільно з УСБУ в Херсонській області на ПП «Чонгар» був затримана особа з найближчого оточення керівника терористів Ігоря Гіркіна Володимир Ковальчук. Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, "громадянин України Ковальчук Володимир Володимирович, 30.04.1967 р.н., на прізвисько «Сосна», є подільником керівника терористів «Стрілка».

 Затримання терориста відбулося під час спроби перетину ним адміністративного кордону між АРК і материковою частиною України.

 «Сосна» – активний співучасник організації т.зв. «Донецької народної республіки». Брав участь у бойових діях на боці сепаратистів у Донецькому регіоні, здійснював загальну координацію дій інформаторів терористів, узагальнював отриману від них розвідувальну інформацію, передавав її керівництву батальйону «Схід» для використання в діях проти українських силовиків.

 Крім цього, «Сосна» намагався організувати вивіз в РФ радіолокаційного комплексу далекого виявлення «Кольчуга», який терористи захопили в Донецьку у ВАТ «Топаз». У травні- червні 2014 року иКовальчук безпосередньо здійснював відправку до таборів ГРУ ГШ ЗС РФ донецьких сепаратистів з метою бойової підготовки останніх.

 В даний час матеріали щодо «Сосни» передані в слідчі органи СБ України, приймається рішення про відкриття кримінального провадження.

 Джерело: УНІАН

Читайте також: