fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Жителі Слов’янська вимагають від терористів не стріляти з житлових районів

Терористи, які орудують в місті Слов’янську Донецької області, навмисно провокують українських військових стріляти по житлових кварталах. Таку інформацію розповсюдили місцеві засоби масової інформації. Повідомляється, що бойовики ведуть за українськими силовикам мінометний вогонь з житлових кварталів міста, тим самим провокуючи сили антитерористичної операції на вогонь у відповідь.

«Нерідко й самі бойовики обстрілюють житлові квартали міста з мінометів. Місцеві жителі вже провели кілька стихійних мітингів з вимогою припинити стрілянину з житлових районів міста по українських силовиках», – розповів кореспондент «Новин Донбасу», який працює в Слов’янську.

Сьогодні радник президента України Сергій Куніцин розповів про те, що в місті залишаються близько 50 тисяч мирних жителів, які з різних причин не можуть покинути регіон.

Щодо терористів, то в Слов’янську їх, за попередніми даними, від 3 до 5 тисяч осіб. Повідомляється, що серед бойовиків в основному громадяни Російської Федерації, представники народів Кавказу і жителі Криму.

Читайте також: