fbpx
Політика

Петро Порошенко пропонує призначити міністром оборони Валерія Гелетея

 Президент оприлюднив, кого запропонує на посади в силовому блоці.

Президент України Петро Порошенко заявив, що буде вносити до Верховної Ради на посаду міністра оборони кандидатуру генерал-полковника Валерія Гелетея, на посаду керівника Генерального штабу – генерал-лейтенанта Віктора Муженка. Також глава держави зазначив, що для координації дій та підвищення рівня керованості силовим блоком він призначає першим заступником глави Адміністрації президента з цих питань Юрія Косюка, передає УНН з посиланням на прес-службу глави держави.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 У ході зустрічі з лідерами депутатських фракцій і груп Верховної Ради глава держави зазначив, що прийняв ряд рішень щодо системних змін у керівництві силового блоку. На думку президента, силовий блок в умовах військової операції "вимагає посилення і серйозного, комплексного і системного реформування".

 "Сьогодні ми потребуємо рішучості і професіоналізмі військових для ефективних дій у зоні АТО", – зазначив Петро Порошенко.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

 Президент назвав ключовими проблемами Збройних сил, які сьогодні потребують вирішення, підвищення боєздатності армії та забезпечення її матеріально-технічними ресурсами. Глава держави відзначив, що, приймаючи рішення про кадрові призначення силового блоку, виходив з принципів професіоналізму, рішучості, самовідданості.

 Джерело: УНН

Читайте також: