fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Самопроголошений мер Горлівки Колоснюк затриманий – СБУ

СБУ затримала самопроголошеного "​​мера" Горлівки.

  Служба безпеки України в рамках проведення активної фази антитерористичної операції затримала і доставила в Київ одного з координаторів бойовиків – самопроголошеного мера м.Горлівки Донецької області Володимира Колоснюка.

"Під безпосереднім керівництвом терориста Безлера ("Біса"), В. Колоснюк відповідав за постачання зброї, організовував і брав участь у збройних нападах на блокпости сил АТО, викраденні і тортурах людей. Колоснюк здійснював активний пошук торговців важкою зброєю для банди "Безлера- Біса", – йдеться в повідомленні прес-центру СБУ в середу.

Співробітники СБУ затримали В. Колоснюка в одному з кафе м. Бердянська Запорізької області при закупівлі великокаліберних кулеметів, гранатометів, автоматів та вибухівки на суму 2 млн грн. Під час затримання він чинив правоохоронцям опір.

Головним слідчим управлінням СБУ в рамках кримінального провадження зловмисникові оголошено підозру у скоєнні кримінального злочину за ч.1 ст.258 – 3 Кримінального кодексу України (створення терористичної організації).

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: