fbpx
Політика

Парламент Молдови ратифікував асоціацію з Європою

Сьогодні, 2 липня, молдавський парламент проголосував за ратифікацію Угоди про Асоціацію з Європейським Союзом. Ратифікацію підтримали представники Ліберальної партії, а також представники правлячої коаліції. Щодо противників процесу, то ними стали опозиційні комуністи, які демонстративно покинули зал засідань. Також проти ратифікації виступили і соціалісти з партії Ігоря Додона. Інформацію про це публікує кореспондент «Укрінформу».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

«Шановні громадяни Республіки Молдова! Ми хочемо щиро привітати всіх вас з асоціацією Молдови з Євросоюзом! Нехай допоможе нам Бог», – прокоментував голосування молдавського парламенту його спікер Ігор Корман.

Варто відзначити, що на спеціальному засіданні молдавського парламенту були присутні президент країни Ніколає Тімофті, прем’єр-міністр Юріє Лянке, глава делегації Європейського Союха в Молдові Піркка Тапіола, а також зарубіжні дипломати. Побували на засіданні і колишні молдавські лідери Мірча Снєгур і Петру Лучинськи.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Додамо, що під будівлею парламенту зібралися прихильники асоціації і зустріли рішення парламенту вигуками «Молдова за Європу!».

Читайте також: