fbpx
Політика

Лавров і Штайнмайер домовилися відновити перговори щодо припинення вогню

Міністри закордонних справ Німеччини і Росії Франк-Вальтер Штайнмайер та Сергій Лавров напередодні провели телефонну розмову, в ході якої відбувся обмін думками щодо ситуації в Україні і, зокрема, щодо рішення президента України Петра Порошенка про непродовження режиму перемир’я і про відновлення антитерористичної операції на сході України.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

Як повідомили в прес-службі російського зовнішньополітичного відомства, обидва міністри висловили стурбованість у зв’язку з активізацією бойових дій в Україні і закликали покласти край кровопролиттю. Крім цього міністри висловилися за термінове відновлення діяльності Контактної групи з метою узгодження сторонами питань про припинення вогню і створення умов для початку переговорів.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Глава МЗС Німеччини Штайнмайер запропонував терміново провести зустріч міністрів закордонних справ України, Росії, Німеччини та Франції. Домовилися, що така зустріч відбудеться 2 липня в Берліні.

Читайте також: