fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

В аеропорту «Київ» затримали російського журналіста

 Як повідомила прес-служба Міністерства доходів і зборів України, в столичному аеропорту «Київ» був затриманий громадянин Росії, який перевозив пристрій, призначений для трансляції прямого відеоефіру.

Затриманий громадянин прибув в українську столицю авіарейсом з Внуково.

Пристрій для трансляції був виявлений в його валізі співробітниками Київської міжрегіональної митниці Міндоходів.

«Молодий чоловік вибрав для проходження митного контролю «зелений коридор». Після перетину «білої лінії», яка позначає його закінчення, пасажир був зупинений для проведення вибіркового митного контролю», – розповіли в прес-службі.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

Пристрій, виявлений у чоловіка, називається LiveU LU -40. Він використовується для бездротового прямого відеоефіру високої якості за допомогою стільникових каналів зв’язку.

При цьому наголошується, що при собі чоловік також мав посвідчення журналіста одного з російських телеканалів і лист про відрядження, в якому було зазначено, що його кінцевий пункт – Донецьк.

Примітно, що у журналіста також була при собі митна декларація РФ, згідно з якою, вартість перевезеного ним обладнання складає близько 188 тисяч гривень. Тим самим, затриманий порушив встановлений Митним кодексом України порядок проходження митного контролю в зонах спрощеного митного контролю.

Читайте також:  СБУ затримала у Дніпрі рекетирів, які викрадали людей та «вибивали» з них гроші

«Обравши  «зелений коридор», він перемістив товари в обсягах, що перевищують неоподатковувану норму переміщення через митний кордон України», – сказали у відомстві.

Пристрій був згодом вилучений. В даний час триває процес дізнання в даній справі.

Читайте також: