У Держдепартаменті США сподіваються, що Рада ЄС розгляне нові санкції проти Росії

У Державному департаменті США сподіваються, що представники Європейської ради в ході завтрашнього саміту розглянуть можливість введення нових санкцій щодо Російської Федерації. Як відомо, такі санкції повинні стати черговою відповіддю Заходу на дії Кремля щодо України. Таку позицію Держдепартаменту США в ході прес-конференції озвучила прес-секретар відомства Марі Харф. Слова Марі Харф передає прес-служба Держдепартаменту.

Насамперед у представниці Держдепартаменту поцікавилися, чи готують Вашингтон з Брюсселем нові санкції для Кремля.

«Я думаю, що Європейська рада збереться в цю п’ятницю, і санкції стануть однією з найбільш обговорюваних тем», – сказала Марі Харф.

Як запевнила Харф, в Держдепартаменті активно співпрацюють зі своїми європейськими партнерами. За її словами, у зовнішньополітичному відомстві США щодня моніторять ситуацію на предмет регресу або прогресу у відносинах України та Росії.

Related Post

«Скасування закону про застосування російських військ в Україні було хорошим кроком, але, як сказав держсекретар Джон Керрі, ситуація ще може посилитися», – підкреслила Марі Харф.

Прес-секретар Держдепартаменту США просить, щоб російська сторона зупинила потік зброї і бойовиків в Україну. Крім того, в Москві повинні звернутися до сепаратистів, закликавши їх скласти зброю і відпустити представників ОБСЄ. Після цього Харф сказала, що у Вашингтоні вже готують додаткові санкції проти Кремля.

«Ми продовжимо моніторити дії Російської Федерації. У нас є додаткові санкції. Зараз ми продовжуємо говорити з Євросоюзом. Якщо буде необхідно, то ми застосуємо санкції», – підсумувала Марі Харф.

Раніше повідомлялося, що про посилення санкції проти РФ заговорила і Ангела Меркель.

Leave a Comment