fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. У «ДНР» висунули свої умови для перемир’я

Командувач сепаратистами із самопроголошеної «Донецької народної республіки» Ігор Гіркін («Стрілець») розповів про свої умови для перемир’я. Зокрема, Ігор Гіркін висунув офіційному Києву три умови, за яких в «ДНР» готові дотримуватися перемир’я.

Стало відомо, що Гіркін вимагає відводу українських військ як мінімум на 10 кілометрів від всіх основних гарнізонів, займаних сепаратистами. Крім того, сепаратист вимагає і розблокування всіх заблокованих гарнізонів «ополчення» і населених пунктів.

Крім того, Гіркін хоче заборонити будь польоти над зонами, які контролюються самопроголошеними владою Донецької та Луганської областей. Йдеться про польоти військових бортів, – літаків або вертольотів. В якості третьої умови Ігор Гіркін назвав «припинення будь-яких артилерійських обстрілів, – не тільки населених пунктів, але і позицій сепаратистів».

«На підставі зазначених трьох пунктів, в разі їх виконання або, принаймні, прийняття їх за основу в ході можливих переговорів, ми зі свого боку готові припинити вогонь», – заявив громадянин Російської Федерації Ігор Гіркін.

Відзначимо, що 23 червня 2014 року в Донецьку під час переговорів самопроголошений «прем’єр-міністр» з «Донецької народної республіки» Олександр Бородай пообіцяв припинити вогонь по позиціях українських силовиків. Крім того, сепаратисти пообіцяли припинити будь-які пересування військ на Донбасі до найближчої п’ятниці.

Нагадаємо, що 23 червня бойовики в Донецьку викрали двох студентів – медиків. Молодих людей бойовики схопили за те, що вони нібито порушили комендантську годину.

«При цьому представники так званої "Донецької народної республіки" заявили, що студентів забирають в армію, де вони будуть рити окопи на передовій», – повідомляли українські ЗМІ.

Читайте також: