fbpx
Політика

ОБСЄ готує резолюцію з критикою на адресу Росії за роль в українській кризі

Парламентська асамблея ОБСЄ підготувала проект резолюції, в якому різко засуджує Російську Федерацію за «кричуще порушення суверенітету і територіальної цілісності України». Як повідомляють у прес-службі ОБСЄ, цей проект планується розглянути на сесії, яка триватиме з 28 червня до 2 липня в Баку, інформує «Інтерфакс-Україна».

У документі, зокрема, звинувачують Росію в «очевидному, грубому і безкарному порушенні принципів Гельсінського акту про Україну, зокрема, кричуще порушення суверенітету і територіальної цілісності країни». Автором резолюції є американський сенатор Бенджамін Кардін.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Голосування з даного питання заплановано на сесії 1 липня. Для прийняття резолюції необхідно заручитися підтримкою близько 300 депутатів. У разі схвалення резолюції її положення будуть враховані в підсумковій декларації, що містить рекомендації для ОБСЄ та 57 країн-членів організації у сфері політики, безпеки, економіки та прав людини.

Читайте також: