fbpx
Політика

У Донецьку розпочинається засідання тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану

 У Донецьку починаються переговори з реалізації мирного плану – ЗМІ.

 Переговори з реалізації мирного плану з врегулювання конфлікту на сході України починаються в Донецьку. Як передає РІА «Новости», на зустріч в будівлю обладміністрації вже прибули посол Росії в Україні Михайло Зурабов, два представники ОБСЄ, екс-президент України Леонід Кучма, глава громадської організації "Український вибір" Віктор Медведчук, «прем’єр-міністр» так званої «Донецької народної республіки» Олександр Бородай, лідер проросійського руху "Юго-Восток" Олег Царьов.

 Читайте: Порошенко делегував Кучму на переговори з РФ, – ЗМІ

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

 Очікується, що протягом години прибудуть представники так званої «Луганської народної республіки». «Без представників Луганська поки не починаємо», – сказав один з представників «ДНР».

 Читайте: «Вести переговори з терористами – це приниження», – Ляшко

 За даними російських ЗМІ, раніше в ході переговорів з представниками «ДНР» Медведчук отримав згоду на зустріч з місією ОБСЄ щодо налагодження діалогу між Києвом і південним сходом України.

 Прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков заявив, що президент РФ Володимир Путін вітає повідомлення про початок попередніх контактів Медведчука в Донецьку і Луганську. Сьогодні, 23 червня, в прес-службі президента України повідомили, що за дорученням глави держави Петра Порошенка у засіданні тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану братиме участь Кучма.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

 Читайте: Шуфрич і Медведчук вирушили на Донбас домовлятися про світ

 Перше засідання тристоронньої контактної групи пройшло 8 червня в Києві. Тоді Україну представляв посол України в Німеччині Павло Клімкін, який нещодавно став міністром закордонних справ України.

  Джерело: УНІАН

Читайте також: