fbpx
Політика

У Донецьку розпочинається засідання тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану

 У Донецьку починаються переговори з реалізації мирного плану – ЗМІ.

 Переговори з реалізації мирного плану з врегулювання конфлікту на сході України починаються в Донецьку. Як передає РІА «Новости», на зустріч в будівлю обладміністрації вже прибули посол Росії в Україні Михайло Зурабов, два представники ОБСЄ, екс-президент України Леонід Кучма, глава громадської організації "Український вибір" Віктор Медведчук, «прем’єр-міністр» так званої «Донецької народної республіки» Олександр Бородай, лідер проросійського руху "Юго-Восток" Олег Царьов.

 Читайте: Порошенко делегував Кучму на переговори з РФ, – ЗМІ

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Очікується, що протягом години прибудуть представники так званої «Луганської народної республіки». «Без представників Луганська поки не починаємо», – сказав один з представників «ДНР».

 Читайте: «Вести переговори з терористами – це приниження», – Ляшко

 За даними російських ЗМІ, раніше в ході переговорів з представниками «ДНР» Медведчук отримав згоду на зустріч з місією ОБСЄ щодо налагодження діалогу між Києвом і південним сходом України.

 Прес-секретар глави російської держави Дмитро Пєсков заявив, що президент РФ Володимир Путін вітає повідомлення про початок попередніх контактів Медведчука в Донецьку і Луганську. Сьогодні, 23 червня, в прес-службі президента України повідомили, що за дорученням глави держави Петра Порошенка у засіданні тристоронньої контактної групи з реалізації мирного плану братиме участь Кучма.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

 Читайте: Шуфрич і Медведчук вирушили на Донбас домовлятися про світ

 Перше засідання тристоронньої контактної групи пройшло 8 червня в Києві. Тоді Україну представляв посол України в Німеччині Павло Клімкін, який нещодавно став міністром закордонних справ України.

  Джерело: УНІАН

Читайте також: