fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Терористи на Донбасі втрачають підтримку місцевого населення і намагаються дискредитувати українських військових – РНБО

Жителі Донбасу все сильніше чинять опір бойовикам, заявляють в РНБО України.

 Незаконні збройні формування втрачають підтримку місцевого населення на Донбасі і намагаються дискредитувати українських військових, відзначає спікер Інформаційно -аналітичного центру (ІАЦ ) РНБО Володимир Чеповий.

"Усвідомлюючи, що рівень опору місцевого населення проти злочинних дій російських бойовиків постійно зростає, терористи намагаються дискредитувати українських військових", – сказав В.Чеповий на брифінгу в понеділок.  

Так, в деяких районах Краматорська бойовики продовжують обстрілювати школи, дитячі садки та лікарні. При цьому терористами використовується зброя, якої немає на озброєнні у Збройних силах України.

Зокрема, в результаті обстрілу з міномета члени НВФ пошкодили будівлю дитячого садка № 88 м. Краматорська. "На щастя, дітей в установі не було", – зазначив В.Чеповий.

Також з метою знищення інфраструктури регіону бойовики підірвали залізничні колії на перегоні Іловайськ – Кутейникове (Донецька область), нагадав він.

"В результаті підриву з рейок зійшли 14 вагонів вантажного поїзда. Постраждалих немає. В даний час Укрзалізницею відновлено рух поїздів в даному напрямку через об’їзні шляхи", – повідомив спікер ІАЦ РНБО.

В.Чеповий додав, що в Донецьку та області силами українських військових і влади відновлюються водопостачання і трансляція українських телеканалів.

Джерело: Інтерфакс- Україна

Читайте також: