fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Генпрокуратура продовжує шукати винних у вбивствах на Майдані

Генпрокуратура на початку липня ознайомить підозрюваних у вбивствах на Майдані з доказами їхньої вини – Ярема.

  Генеральна прокуратура України завершує досудове розслідування щодо перших трьох співробітників роти спецпризначення "Беркут" МВС України, причетних до розстрілу учасників мирних акцій протесту на Майдані Незалежності в Києві 18-20 лютого, заявив генеральний прокурор Віталій Ярема.

Як повідомляє в понеділок прес-служба Генпрокуратури, за підсумками Дня відкритих дверей в Головному слідчому управлінні відомства, організованого спеціально для родичів загиблих з "Небесної сотні", В. Ярема повідомив, що на початку липня планується ознайомити обвинувачених і потерпілих з матеріалами кримінальних проваджень.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

За його словами, для цього Генеральна прокуратура підготувала десятки томів з показаннями та іншими даними розшукових дій, на основі яких в кінцевій редакції було сформульовано підозру у перевищенні влади, вчиненні умисних вбивств і замахів на вбивства при обтяжуючих обставинах.

"Встановити істину та притягнути всіх винних у скоєнні злочинів на Майдані залишається нашим головним пріоритетом", – підкреслив В. Ярема і додав, що на це спрямовані кращі сили Генпрокуратури, і відомство максимально відкрите для співпраці з громадськістю.

Читайте також:  На Тернопільщині гадюка заповзла в хату (ВІДЕО)

Генпрокурор підкреслив, що згодом звинувачувальні акти будуть представлені на розгляд суду, за підсумками якого суд присяжних зможе визначити ступінь провини за масові вбивства на Майдані і покарання – аж до довічного ув’язнення.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: