fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Дмитро Тимчук перерахував плюси і мінуси перемир’я на сході України

 Як повідомив представник групи «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук, оголошене Петром Порошенком перемир’я на сході, як і очікувалося, де- факто перетворилося «в гру в одні ворота».

«Терористи спочатку заявляли про те, що не припинять вогонь. Тому розраховувати на зворотне міг тільки відчайдушний оптиміст. У результаті вже за першу добу перемир’я маємо десятки випадків нападу на сили АТО і диверсій, за відсутності активних дій силовиків», – написав він у Facebook.

Як зазначив Дмитро Тимчук, з військової точки зору рішення оголосити перемир’я вельми сумнівне, оскільки відсутність активних дій з боку сил АТО дозволяє терористам:

1. Перегрупуватися відповідно до сил противника;

2. Зміцнити свої позиції;

3. Провести мобілізацію;

4. Провести аналіз наявних сил і засобів і визначити необхідність у першочергових ресурсах, які повинна надати терористам Росія для ведення подальших бойових дій;

5. Безперешкодно здійснювати провокації, дискредитуючи сили АТО.

При цьому він звернув увагу на те, що останнє вже відбувається – бойовики у формі українських силовиків здійснюють терористичні акти.

Однак, за словами Тимчука, деякі плюси для сил АТО в перемир’я також є, проте таких небагато:

1. Можливість провести ротацію підрозділів на напружених ділянках;

2. Провести заходи щодо перегрупування сил і засобів, необхідні для подальших активних дій;

3. Спробувати вирішити основні проблеми в забезпеченні військ.

Дмитро Тимчук переконаний, що на час оголошеного перемир’я не можна сидіти склавши руки.

«Дана пауза повинна бути максимально використана для роботи щодо двох найважливіших взаємозалежних напрямків – зовнішньополітичному і інформаційному. Якщо Київ не зможе за час, що залишився до 27 червня, переламати ситуацію на свою користь за цими двома напрямками, то перемир’я виявиться абсолютно безглуздим», – заявив він.

Читайте також: