fbpx
Політика

До ситуації в Україні потрібно поставитися вкрай серйозно – МЗС Польщі

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський прокоментував напружену ситуацію в Україні. Зокрема, польський дипломат закликав громадськість вкрай серйозно поставитися до ситуації в Україні. Таку думку Радослав Сікорський висловив в інтерв’ю німецькому агентству Frankfurter Allgemeine.

Як зазначив глава МЗС Польщі, за межами ЄС також живуть європейці. Сікорський сказав, що такі громадяни готові більш рішуче боротися за європейські норми і принципи, ніж деякі жителі ЄС. За словами дипломата, таких людей не можна розчаровувати.

Читайте також:  Очільник МЗС Угорщини знову погрожує Україні

Міністр закордонних справ Польщі пояснив, що в даний момент Україна змушена протистояти агресії з боку держави, яка нещодавна переконувала Київ у «братніх почуттях».

Після цього Радослав Сікорський пояснив, що відсутність серйозної реакції з боку Європейського союзу і призвела до нинішньої ситуації в Україні. Глава МЗС Польщі нагадав, що раніше «одна європейська держава застосувала економічний тиск, анексувавши територію іншої європейської держави».

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

Глава польського МЗС зазначив, що зараз країна – агресор підтримує зіткнення на території сусідньої країни.

Читайте також: