fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. Самопроголошена «ДНР» просить Південну Осетію визнати свою незалежність

Керівництво самопроголошеної «Донецької народної республіки» офіційно звернулося до уряду окупованої Південної Осетії, попросивши визнати її незалежність. Про це стало відомо з відповідного документа на ім’я спікера парламенту Станіслава Кочієва і президента Південної Осетії Леоніда Тібілова. Звернення для Південної Осетії в посольство республіки передав керівник «Верховного Ради Донецької народної республіки» Денис Пушілін. Таку інформацію передав Дмитро Медоєв, посол Південної Осетії в РФ.

Як зазначив дипломат, дане звернення буде в короткі терміни передано керівництву Південної Осетії.

«Південна Осетія готова відразу ж розглянути звернення і прийняти рішення», – заявив дипломат.

За його словами, керівництво окупованої росіянами Південної Осетії «рішуче засуджує безперервні воєнні дії на сході України, розв’язання громадянської війни». Як стверджує Медоєв, такі дії проти населення східних регіонів нібито веде київська влада.

Раніше Станіслав Кочієв сказав, що в Південній Осетії готові «прийняти конструктивне рішення» щодо «українського питання». За словами спікера парламенту, для цього представники самопроголошеної «Донецької республіки» мають надіслати офіційне «прохання про визнання незалежності». Варто відзначити, що раніше аналогічне прохання надійшло в Сухум від представників «Луганської народної республіки».

Крім того, 17 червня 2014 року президент Південної Осетії Леонід Тібілов сказав, що в окупованій республіці визнали підсумки референдуму, проведеного сепаратистами з «ЛНР». Вже наступного дня, 18 червня Леонід Тібілов підписав президентський указ про визнання незалежності «Луганської народної республіки».

Нагадаємо, що раніше Порошенко представив мирний план з врегулювання ситуації на сході України.

Читайте також: