fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Росія передислокувала війська в прикордонних районах, – Джен Псакі

 Держдеп: РФ сконцентрувала на кордоні України техніку для передачі терористам.

  У держдепартаменті США заявили, що, за їх даними, Росія сконцентрувала на кордоні з Україною танки та іншу техніку, яка може надійти на озброєння сепаратистів, передає УНН.

 За словами представника держдепартаменту Джен Псакі, Росія також передислокувала війська в прикордонних районах. Раніше генсек НАТО Андерс Фог Рассмуссен заявив, що чисельність російських військ на кордоні збільшилося на щонайменше кілька тисяч. "У нас є дані, що готується відправка додаткових танків", – сказала Псакі.

 Як зазначила представник держдепу, у відомства також є інформація, що Росія сконцентрувала на базі на південному заході Росії артилерійські знаряддя, які є на озброєнні в української армії, але вже не використовуються російськими збройними силами. У п’ятницю помічник президента Росії Юрій Ушаков заявив, що російські прикордонники на кордоні з Україною отримують "незначне підкріплення", проте Росія не нарощує війська в цьому регіоні. Із спростуванням заяви Рассмуссена також виступив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

 Джерело: УНН

Читайте також: