fbpx
Новини світу

Барак Обама і Франсуа Олланд закликали Росію посилити контроль на кордоні з Україною

Президенти Сполучених Штатів Америки та Франції Барак Обама і Франсуа Олланд обговорили в п’ятницю, 20 червня 2014 року, по телефону ситуацію в східних регіонах України. Президенти закликали російського лідера Володимира Путіна посилити контроль на українсько-російському кордоні. Про це в суботу, 20 червня, повідомляють українські ЗМІ, посилаючись на заяву Єлисейського палацу.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

Обама і Олланд також висловили задоволення у зв’язку з тим, що український президент Петро Порошенко оголосив про мирний план і одностороннє припинення вогню строком на один тиждень.

«У рамках переговорів, які були розпочаті 6 червня 2014 року між Російською Федерацією і Україною, президент Росії Володимир Путін повинен тепер якнайскоріше закликати збройні угруповання сепаратистів до припинення вогню, посилити контроль на кордоні з Україною і перешкодити поставкам військової техніки на Донбас», – наголошується в комюніке Єлисейського палацу.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

У заяві також наголошується, що за відсутності прогресу в даному питанні «щодо Російської Федерації можуть вжити нових заходів». Характер таких заходів не уточнюється.

Читайте також: