fbpx
Економіка

У Міноборони розповіли, на що витратили майже 5 млрд грн з резервного фонду України

 Міноборони відрапортувало, куди витратило майже 5 млрд грн з резервного фонду Держбюджету.

  В даний час із резервного фонду держбюджету для Міноборони виділені 4,7 млрд грн. Про це під час брифінгу повідомив начальник фінансово-економічного управління Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України Олександр Інжієвський, передає УНН.

"94 млн з цих грошей пішли на оплату послуг харчування, 1 млрд 410 млн – на оплату паливно-мастильних матеріалів, 145 800 000 на речове забезпечення, з яких 118 млн – на придбання засобів індивідуального захисту, 17 млн ​​пішли на послуги лазень і пралень, 1 млрд 558 млн – на ремонт озброєння і техніки, 85 млн – на оплату перевезення та оплату навчальних зборів, 612 500 000 – на закупівлю озброєння і військової техніки, оплату праці та зарплату громадянам, покликаним по мобілізації та 22 млн – грошова допомога.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

Крім того, як благодійна допомога від громадян і організацій надійшло 131 700 000 грн. Ці гроші розподілені таким чином: 113 600 000 грн – на забезпечення речовим майном, 2,2 млн грн – на забезпечення зв’язком, 4,9 млн на топографічне забезпечення та 8 млн на медичне забезпечення.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Закуплено 15 тис. пар берців, куртки утеплені, літні польові костюми, білизна, мило, кашкети та інше – тобто все, що потрібно військовим.

Придбано 16,6 тис. тонн ПММ. Закуплено також 430 тис. комплектів сухпайка.

В даний час гроші активно освоюються, колосальна відповідальність лежить на Міноборони за витрачання коштів. Крім того закупівлі всіх засобів здійснюються строго у відповідності з законом. У тому числі і засоби добровільної благодійної допомоги", – сказав він.

За матеріалами: УНН

Читайте також: