fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Петро Порошенко виділив сепаратистам один тиждень для складання зброї

Президент України Петро Порошенко заявив, що з п’ятниці 20 червня 2014 року, до 27 червня силовики, які беруть участь в антитерористичній операції, припиняють бойові дії для того, щоб члени незаконних збройних формувань змогли скласти зброю. Про це повідомляється на офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ України.

«Сили антитерористичної операції з сьогоднішнього дня і до 27 червня припиняють бойові дії, заявив Петро Порошенко під час зустрічі з жителями Святогорська в Донецькій області. Згідно зі словами глави держави, це робиться для того, щоб бойовики могли скласти зброю, а ті, хто не зроблять цього, будуть знищені», – йдеться на сайті МВС.

Президент України додав, що бойові дії будуть носити виключно характер відповіді, тобто у разі атаки терористів на українських силовиків. Петро Порошенко також повідомив, що найближчим часом почнеться відновлення будинків, які постраждали під час бойових дій, всі роботи проводитимуться за рахунок державного бюджету.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко в антитерористичному центрі Нацгвардії України повідомив, що найближчим часом він підпише указ про тимчасове припинення вогню.

Читайте також: