fbpx
Політика

У Міноборони завищували вартість бронежилетів – Пацкан

 Народний депутат України від фракції «УДАР», голова комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Валерій Пацкан повідомив про те, що Міністерство оборони України завищувало вартість купованих бронежилетів на 100 %.

«Ми з рядом народних депутатів закупили велику партію бронежилетів по 2 900 грн. А виходить так, що наші військові закуповували їх по 4 500, ті ж бронежилети», – зазначив він.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Водночас, коментуючи ситуацію представникам групи «Інформаційний Опір», в Міноборони повідомили, що закупівля бронежилетів проводилася за ціною близько 4 150 гривень. Як зазначили у відомстві,  йдеться про сертифіковану продукцію з необхідним класом захисту .

«Як переконують в Міноборони, в доважок до сертифікату закупівлі проводилися після проведеного відстрілу даних бронежилетів фахівцями відомства», – розповіли представники «Інформаційного Опору».

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

У той же час, як стверджують в Міноборони, нардеп Пацкан оперує ціною на несертифіковану продукцію, яка виробляється виробником, що не спеціалізується на випуску бронежилетів.

«Дані бронежилети, кажуть у військовому відомстві, показали вкрай незадовільні результати при відстрілі», – додали в групі «ІО».

За матеріалами: sprotyv.info

Читайте також: