fbpx
Ситуація на Південному Сході України

Ситуація на сході України. Бойовики обстрілюють житлові райони Краматорська – штаб АТО

Сьогодні збройні сепаратисти почали обстрілювати райони міста Краматорська, що в Донецькій області. Обстрілу піддалися райони міста, в яких проживають мирні жителі. Таку інформацію в соцмережі Facebook оприлюднив Владислав Селезньов, офіційний представник АТО. Зокрема, Владислав Селезньов повідомив про ситуацію в Краматорську прямо з місця подій.

«Сьогодні терористи обстріляли позиції українських військовослужбовців, які перебувають на території аеродрому Краматорська», – заявив Селезньов.

За його словами, незабаром бойовики розгорнули 82 -міліметрові міномети, відкривши вогонь по житлових районах міста Краматорська.

Як стверджують джерела, російські журналісти в черговий раз опинилися в лічені хвилини в тих місцях, куди стріляли бойовики. Декількома днями раніше в центрі АТО повідомляли про те, що терористи збираються обстрілювати територію Краматорська для створення «відповідної картинки для російських ЗМІ та гуманітарної катастрофи».

«Власне, це і продовжується впродовж кілька днів», – додав Селезньов.

Після цього Селезньов сказав, що українські військовослужбовці виконують свої завдання по тих позиціях терористів, які знаходяться поза житловими районами.

«Ми не ведемо вогонь по районах, в яких проживають мирні жителі», – підкреслив представник штабу АТО.

Селезньов запевнив, що українські військовослужбовці зацікавлені в безпеці мирних жителів Краматорська. Після цього Селезньов сказав, що українські військовослужбовці забезпечують безпеку співробітників енергетичної компанії, яка відновлює в Семенівці пошкоджені лінії електропередач.

«У соціальних мережах активно поширюються однотипні повідомлення для імітації масового обурення городян і нагнітання обстановки», – попередив Селезньов.

Раніше повідомлялося, що з 19 червня фінансування сепаратизму в Україні передбачає кримінальну відповідальність.

Читайте також: