fbpx
Політика

Порошенко представив Ярему колективу ГПУ

Президент України Петро Порошенко представив новопризначеного генерального прокурора України Віталія Ярему керівному складу ГПУ. Про це повідомила прес-служба глави держави. Представляючи нового керівника ГПУ, президент зазначив, що вступивши на посаду, Віталій Ярема тим самим отримав величезний аванс від українського народу і тепер повинен своїми діями виправдати його довіру. Велика роль приділяється ГПУ і у врегулюванні ситуації в державі.

«Країна в стані війни, країна потребує рішучих, консолідованих діях усіх гілок влади, і роль прокуратури в цьому дуже велика», – зазначив Петро Порошенко.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

Акцентував він увагу і на двох основних завданнях, які на сьогоднішній день стоять перед новим генпрокурором. Перша – це кардинальна зміна образу Генеральної прокуратури, друга – рішуча боротьба з корупцією.

«За останні роки замість захисту прав людей Генеральна прокуратура проводила операції, які дискредитували державу. Це неприйнятно для мене як президента, так і для держави, яка вибрала для себе європейський напрямок… Я чекаю не тільки рішучих дій щодо фігурантів кримінальних справ, а й щоб вони опинилися на лаві підсудних», – заявив глава держави.

Читайте також:  Проросійські сили скористалися протестом фермерів у Чехії

У свою чергу Віталій Ярема констатував, що на даний момент в суспільстві довіра до ГПУ становить 0,2 % і висловив переконання у необхідності зміни такого стану справ.

«Треба робити висновки і коригувати діяльність», – сказав він.

Читайте також: