fbpx
Політика

Новий генпрокурор Ярема повинен провести вдалу реформу органів прокуратури – Порошенко

Порошенко очікує від Яреми ефективного реформування системи прокуратури.

 Президент України Петро Порошенко сподівається, що новопризначений генеральний прокурор Віталій Ярема зуміє провести вдалу реформу органів прокуратури і вести успішну боротьбу з корупцією.

"Скажу відверто: я розглядав різні кандидатури. Був суддя, був адвокат, але прийняв рішення зупинитися на правоохоронцеві, оскільки в цих умовах відсутності запису в трудовій книжці "співробітник прокуратури" є швидше перевагою, ніж недоліком", – сказав він, представляючи в парламенті кандидатуру В. Яреми на посаду генерального прокурора.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За словами П. Порошенка, реформувати систему прокуратури здатна лише людина не з цієї сфери.

"Віталій Ярема – досвідчений захисник прав людини, який пройшов через чистилище Майдану, через горнило координації правоохоронних органів під час останніх подій в Україні", – зазначив президент.

За словами глави держави, після призначення В. Яреми генпрокурором "сьогоднішній день стане чорним днем для всієї української злочинності, як організованої, так і не дуже".

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

Крім того, президент відзначив роль Генпрокуратури у сфері боротьби з корупцією.

"Ми брали перед собою зобов’язання перед всім народом негайно подолати корупцію в Україні. Боротьба з корупцією для людей – це важливе питання, точно так само, як і боротьба за мир", – сказав П. Порошенко.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: