fbpx
Політика

Байден пообіцяв задавити Росію санкціями

Віце-президент США Джо Байден у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенком, яка відбулася минулої ночі, пообіцяв посилити санкції щодо Росії.

"Віце-президент зазначив, що Сполучені Штати працюють зі своїми партнерами над підвищенням ціни, яку заплатить Росія, якщо продовжить нинішній курс щодо південного сходу України", – йдеться в повідомленні Білого дому.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

На думку віце-президента Байдена, Москва не використовує свій вплив на ополчення Донецької та Луганської областей України для того, щоб припинити "насильство з боку сепаратистів", а також продовжує постачання озброєння і відправку військового персоналу в цей регіон. Байден також підтримав зусилля Порошенка у відновленні миру і спокою на сході України і висловив співчуття у зв’язку із загибеллю українських військових.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Раніше помічник держсекретаря США у справах Європи і Євразії Вікторія Нуланд заявила, що адміністрація США має намір протягом найближчих 2-4 тижнів прийняти рішення про нові санкції проти Росії. Як вже неодноразово попереджали раніше США, йтиметься про санкції проти цілих секторів економіки Росії.

Читайте також: