fbpx
Ситуація на Південному Сході України

В Україні з’явиться новий вид військ – Міноборони

Невдовзі українська армія обзаведеться четвертим видом збройних сил – силами спецоперацій. Таку інформацію оприлюднив виконуючий обов’язки міністра оборони України Михайло Коваль. Слова міністра передає ТСН.

Як пояснив Коваль, в Україні планується створити четвертий вид військ, який діятиме разом з сухопутними, військово-морськими і повітряними силами. Міністр оборони сказав, що новий рід військ було вирішено створити зважаючи на останні події на Донбасі.

Нинішня антитерористична операція продемонструвала, що українські військовослужбовці не готові до подібних викликів. Стало відомо, що в майбутньому сили спецоперацій в Україні будуть відпрацьовувати навички швидкого реагування при зазіханнях на суверенітет України.

Коваль повідомив, що створювати нові збройні сили в Україні планується на базі кількох військових частин. Втім, номери частин міністр оборони поки не назвав.

Раніше повідомлялося, що Збройні сил України проведуть випробування нової військової техніки для застосування в антитерористичній операції.

Читайте також: