fbpx
Економіка

Ліхтенштейн заблокував рахунки Януковича

Ліхтенштейн прийняв рішення заблокувати рахунки екс-президента України Віктора Януковича та наближених до нього людей. Про це на брифінгу в середу повідомив в. о. генпрокурора Олег Махніцький, повідомляє «Українська правда». При цьому він уточнив, що окрім Віктора Януковича в чорний список потрапило близько 20 осіб з його оточення.

«До Генеральної прокуратури України надійшла офіційна інформація Князівства Ліхтенштейн про блокування фінансових і економічних ресурсів екс-президента Віктора Януковича та його оточення (всього 20 осіб)», – підкреслив Олег Махніцький.

Водночас на сьогоднішньому засіданні Кабміну прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив, що Державна служба фінансового моніторингу заблокувала 1 мільярд 340 мільйонів доларів на офшорних рахунках, безпосередньо пов’язаних з Віктором Януковичем і його найближчим оточенням. У зв’язку з цим він закликав ГПУ, СБУ та судові органи повернути заарештовані кошти до державного бюджету. За словами глави уряду, всього Державна служба фінансового моніторингу виявила 42 компанії- нерезиденти, зареєстровані на Кіпрі, Сейшелах, в Панамі, Великобританії, Бейлісі, які напряму пов’язані з Віктором Януковичем і його оточенням.

Читайте також: