fbpx
Політика

Активісти вимагають проведення перевиборів до ВР за відкритими списками

 У вівторок, 17 червня, у Києві, перед будівлею Верховної Ради пройшла акція під гаслом «Перевибори парламенту за новими правилами».

 Як зазначили активісти, вони хочуть, щоб вибори до парламенту проводилися за відкритими списками. Як вони стверджують, це допоможе не голові партії формувати списки, а виключно виборці залишать за собою право голосувати за того чи іншого депутата зі списку партії. Далі активісти сказали, що вони хочуть прозорого фінансування партій. Це, як стверджують ті, що зібралися біля будівлі ВР України активісти, допоможе бачити, хто саме спонсорує політичні партії і на що останні витрачають отримані кошти.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 У ході акції 17 червня активісти виклали «доріжку» з плакатів із зображенням народних депутатів прямо перед входом до Верховної Ради, попередньо вишикувавшись в колони. Згідно із задумом організаторів, народні депутати повинні були йти по «головах» своїх колег. На жаль, ця задумка не була реалізована, оскільки, очевидно, депутати потрапили в будівлю ВР з підземних шляхів. Єдиним депутатом, який не осоромився вийти до активістів і поспілкуватися з ними, виявився Олег Ляшко. Пан Ляшко сказав, що підтримує ініціативу активістів про проведення перевиборів до парламенту за відкритими списками. «Вибори треба проводити якнайшвидше», – сказав Ляшко.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

 Перед тим як Ляшко пішов у будівлю ВР, він разом з іншими активістами «приліпив на лоб» своїх колег на плакаті наклейку з написом «зрада». Ляшко довго шукав на плакаті Симоненка, щоб саме йому приклеїти наклейку . «Де цей Симоненко? Його я б взагалі вивів у двір Верховної Ради і розстріляв прямо там», – сказав Ляшко і пішов.

Читайте також: