fbpx
Політика

Тимчук озвучив причини деградації української армії

Українська армія не була готова ні до подій в Криму, ні на Донбасі, оскільки вона вже давно деградувала. Армія і силові підрозділи настільки деградували, що вміють лише добре «освоювати бюджетні кошти в мирний час». Основних причин деградації української армії дві – корупція і непідготовленість військовослужбовців до можливих зовнішніх агресій. Таку думку висловив військовий експерт, координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук, передає «Главред».

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

«Про проблему деградації армії Центр військово-політичних досліджень, очолюваний мною, писав довгі роки. Проблема в тому, що в Україні ні суспільство, ні навіть опозиційні політики ніколи не вірили в реальність військової загрози. Хоча у світі фактично немає країн, для яких таких загроз не існує», – заявив він.

Другою ж причиною деградації Дмитро Тимчук вважає корупцію, яка глибоко засіла у підсвідомості людей і викорінити яку сьогодні дуже складно.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

У той же час сказати, що українській армії як такої не існує зовсім, не можна. Вона була, є і буде. Але справжні боєздатні підрозділи почали з’являтися лише в березні цього року, що відбилося і на результатах проведення АТО.

Читайте також: