fbpx
Політика

Правоохоронці вивчать питання про можливу причетність окремих народних депутатів до сепаратистської діяльності – Турчинов

Турчинов доручив правоохоронцям вивчити можливу причетність окремих депутатів до сепаратистської діяльності.

  Голова Верховної Ради Олександр Турчинов доручив правоохоронним органам вивчити питання про можливу причетність окремих народних депутатів до сепаратистської діяльності та в разі необхідності внести подання про позбавлення депутатської недоторканності і порушення кримінальної справи.

"Щодо підтримки сепаратистів… це питання компетентних органів, і давайте дамо доручення, щоб компетентні органи розібралися і внесли пропозицію з приводу того, коли є необхідність позбавлення депутатського статусу, або відкриття кримінальних справ, якщо такі дії, дійсно, мали місце", – сказав він на засіданні погоджувальної ради в понеділок.

Читайте також:  Макрон у Празі обговорить закупівлю снарядів для України 

Таке доручення стало наслідком словесної перепалки між позафракційним народним депутатом Олегом Ляшком і керівником фракції Партії регіонів Олександром Єфремовим.

Так, О.Ляшко звинуватив О.Єфремова у фінансуванні тероризму, зазначивши, що О.Єфремов неодноразово їздив до Москви "за інструкціями". О.Ляшко вимагав від нього відзвітувати про ці поїздки.

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

"Народний депутат Горохів, яким керує Єфремов, в Москві публічно підтримав проведення сепаратистського референдуму на Луганщині. Народний депутат України від Луганська Медяник, яким керує Єфремов, призначив мільйон гривень за голову військового льотчика Збройних сил України, який нібито бомбив Луганськ, хоча нічого подібного не було", – сказав О.Ляшко.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: