fbpx
Міжнародна економіка

Білорусь відмовилася від українських солодощів

Білорусь заблокувала ввезення українських солодощів.

   Рішення Ради Міністрів Республіки Білорусь про запровадження ліцензування імпорту кондитерських виробів призвело до повної зупинки ввезення українських солодощів до Білорусії. Таку заяву зробив керівник Асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу "Укркондпрому".

 За його словами, білоруські чиновники в якості умови отримання імпортних ліцензій вимагають від українських виробників значного завищення цін на українські солодощі (в діапазоні від 30% до 500% від цін виробника), що практично повністю унеможливлює їх реалізацію білоруським споживачам.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Керівник “Укркондпрому” наголосив, що таке рішення білоруської влади суперечить міжнародним зобов’язанням Білорусі, порушує базові принципи конкуренції і встановлює нерівноправні умови торгівлі українськими кондвиробами на білоруському ринку. “Білоруські чиновники відверто топчуться на захищених міжнародним правом торговельних інтересах України, навіть не утруднюючи себе хоча б формальним дотриманням міжнародних угод”, — наголосив О. Балдинюк.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 За підрахунками Асоціації, зазначені дії з боку Білорусії завдадуть значних збитків Українській державі, які до кінця 2014 року складуть 130 млн. грн. Асоціація закликала Уряд України вжити адекватних заходів у відповідь на незаконні дії з боку Білорусії.

 Джерело: УНН

Читайте також: